12 de febr. 2017

DEBAT SOBRE LA DOMINACIÓ LABORAL EN EL CAPITALISME DIGITAL, dissabte 18 de febrer a les 19 a la Cinetika


Un conjunt de persones i grups estem preparant (igual que l'any passat) unes jornades Anti Mobile Congress. En breu seran publicitades, es celebraran el 24 i 25 de febrer (divendres i dissabte) a Can Batlló. Per el dia 18 hi ha una jornada prèvia a la Cinètika (el Cine Okupat) per tracta el tema de la DOMINACIÓ LABORAL EN EL CAPITALISME DIGITAL Dissabte dia 18 de febrer a les 18:30 a la CINETICA (C/ Rambla Fabra i Puig 32, cantonada carrer de les Monges). Intervindran:

-Missatgeres de Deliveroo, participants en l’Assemblea de missatgers dels anys 80 (els qui guanyaren la relació laboral), treballadors de Movistar, treballadors de HP, treballadores d’INDRA, participants en el conflicte del telemàrqueting, treballadors de subcontracta d’Informàtica del Corte Ingès, sector del taxi, especialista en jurídica.
Consistirà en intervencions curtes de cada un (no més de 10 minuts, si pot ser menys) i desprès un debat.
 
Més informació del conjunt de la campanya, 18-II i 24 i 25-II, manifestació el 1-III al web www.antimwc.alscarrers.org i antimwc@riseup.net
Es prega difondre les convocatòries.


INTRODUCCIÓ AL DEBAT:

Des de tots els fronts (catedràtics, executius, governants, educadors sindicalistes dominats...) ens estan advertint d’un canvi global que se’ns ve a sobre... la desaparició de milions de llocs de treball “no qualificats”. Aquesta catàstrofe laboral s’ha de produir (o aconseguir) gràcies al big data, a la intel·ligència artificial, la fabricació per adició (impressió 3D), la nanotecnologia i a l’internet industrial de les coses (2IoT), es tracta de l’economia 4.0 o de la fabricació 4.0, on el 4 fa referència a una suposada quarta revolució industrial. 

Només a Europa, entre els treballadors de “coll blanc” s’han de produir la desaparició de 7 milions de llocs de treball, els “llocs especialitzats” generats seran sols de 2 milions. En el cas de la fabricació la situació és semblant, especialment allà on està concentrada, als països emergents, així FOXCONN (la empresa més gran del mon amb 1,3 milions d’emprats) a iniciat un procés de robotització molt ambiciós que pretenia tenir 1 milió de robots operatius per 2014, el pla va endarrerit, però va en camí.
Arreu del mon l’anomenada “economia col·laborativa” (economia de la submissió) guanya posicions i mou ja molt per sobre dels 2.8 bilions, molt especial en el sector de serveis. Es ven com col·laboració el que sols és dominació i explotació.
Tot això no seria possible sense les tecnologies de la mobilitat, la mobilitat ha deixat de ser un tema de comunicació (telèfons més de 7 bilions de connexions de telèfon mòbil). La mobilitat és també imprescindible per l’Internet de les Coses (indispensable per la “economia 4.0”) i que ara mateix suposa 8,4 bilions de connexions.

El treball al capitalisme digital no és:
-Innovador.
-Creatiu i motivador.
-No dona el poder als treballadors.
-No és compartir en lloc de posseir.
-No dona llibertat de treballar o no.

El treball al capitalisme digital és:
-Més explotador a través de subcontractes i “les noves” formes de contractació.
-Més precari.
-És control extrem que fa empal·lidir encarregats, cronoanalistes i maquines de fitxar.
-És aïllat en mans dels algoritmes i del capital.
-Ens fa desaparèixer del mapa mitjançant el treball domiciliari i a través de APP’s.
-És més humiliant que d’altres formes d’explotació.

I molt més.

NO ÉS UN NOU MON? ÉS TREBALL VELL!!!

Ni volem ni podem tirar endarrere i no volem seguir endavant amb el capitalisme en el seu camí. Potser si que estem davant de la quarta revolució industrial... llavors igual que va passar a la primera revolució, igual que els treballadors de Barcelona van cremar el vapor Bonaplata, haurem de trencar les noves màquines de dominació. Al segle XIX va ser el treball a la fàbrica, al segle XXI pot ser el treball a la economia de la dominació

Per nosaltres la única solució és tirar pel dret, i acabar amb el mon industrial, el capitalisme, les corporacions i tots els estats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada