19 de febr. 2018

contra els telefons mòbils, contra el congrés del mòbil

En breu començarà de nou el Mobile WorldCongress, de nou se’ns omplirà la ciutat amb els congressistes, tecnòlegs, venedors, lacais i executius (més o menys importats) disposats a fer negocis i a córrer farres per la ciutat. Ara que els executius estan preparant les maletes disposats a acumular riquesa mitjançant  l’explotació de les persones i de la terra.

Malgrat que el protagonista del Congress continua essent el telèfon mòbil, cada cop més ha de compartir-lo amb la resta de tecnologies digitals mòbils, amb el geoposicionament, l’internet de les coses, la fabricació.4... El negoci va més enllà del telèfon de veu i abasta des de les comunicacions (dades, vídeo, imatges) i els centres de processament de dades, fins a les metodologies d’explotació de dades, la publicitat, noves formes d’explotació capitalista (encomia col·lavorativa) ... Parlem doncs de tecnologies mòbils.

En volem oposar a les tecnologies mòbils per diversos motius, per exemple:

1.-Les tecnologies mòbils son nocius per les nostres relacions socials, el mòbil substitueix els afectes reals per simulacres.
2.- Les tecnologies mòbils son nocius per als treballadors, per els treballadors que esl fabriquen i per els treballadors que els pateixen com instrument de control (internet de les coses, geoposicionament...).
3.- Les tecnologies mòbils son nocius per a la nostra salut.
4.- Les tecnologies mòbils destrueixen la terra, tant per l’extracció de la matèria primera, com per la contaminació de la fabricació o la dels residus del final de la seva vida.
5.- Les tecnologies mòbils ataquen el clima, la xarxa consumeix grans quantitats d’energia.
6.- Les tecnologies mòbils t’exposen a l’espionatge de l’estat i les corporacions.

... 7.-I moltes altres coses

Els nostres pares i avis, que sols portaven un DNI a la butxaca, tenien moltes coses clares, i en el moment que podien cremaven els registres civils i eclesiàstics. I nosaltres?, amb els nostres artefactes connectats que cremarem?.


PROGRAMA DE LES JORNADES DESCENTRALITZADES  antiMWC.

Divendres 23/2 a les 19:30, a l’Ateneu Zitzània del Clot “noves formes d’explotació capitalista amb la tecnologia mòbil”, amb extreballadors de CABIFY, CNT-Taxi i treballadors de DELIVERO. C/Muntanya 96, cantonada Besalú, metros Camp de l’Arpa (L5) i Clot (L1 i L2).

Dissabte 24/2 a les 12:30, a la Àgora Juan Andrés: vermut, recital de poesia antitecnològica i acció de destrucció col·lectiva de telèfons mòbils. C/Aurora 13, cantonada Riereta, Rabal, Barcelona.

Dimarts 27/2 a les 19:30, a l’Ateneu Llibertari del Palomar “l’ambient laboral del capitalisme robotitzat i de la intel·ligència artificial” amb CNT-Metro, Negreverd i participant a concretar. C/Llenguadoc 25, metro Fabra i Puig (L1) i St. Andreu (L1).

Dimecres 28/2 a les 19:30, a l’Ateneu Llibertari de Gràcia “les tecnofronteres: les muralles d’Europa” amb ex-membres de TKDK. C/Alzina 5, metro Joànic (L4)

Dijous 1/3 a les 19:30, “l’impacte turístic dels congressos i de les TIC”. A l’Ateneu Cooperatiu la Base, C/ de les Hortes 10 (Poble Sec) metro Paral·lel (L3)


Divendres 2/2 a les 19:30, a l’Espai Sherwood, Travessera 154 (Gràcia) “smartphones i xarxes socials, un enfocament crític” per en Joan (de l’antic col·lectiu Hienes). 

Cartells sobre les jornades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada