20 d’oct. 2013

BALANÇ DE LA PASSEJADA D'OBSERVACIÓ DEL CONTROL SOCIAL A GRÀCIA


Una càmera cada 25 metres, 3.349 càmeres a Gràcia, una per cada 37 veïns.

Dijous dia 17 d'octubre vàrem fer el recorregut d'observació del control social a Gràcia, el recorregut tenia uns 1.600 metres i al llarg d'ell vàrem detectar 64 càmeres de vídeo vigilància. Val a dir que no es van comptabilitzar les dels videoporters i que estàvem més centrats en una de les voreres per la que circulàvem, la meitat del recorregut va transcórrer per zones de poc comerç, podem considerar doncs que es tracta d'una estimació a la baixa... els detalls del recorregut els podeu veure al pdf adjunt.
Fes clic a aquest enllaç: PASSEJADA CONTROL SOCIAL
64 càmeres en 1600 metres fa una càmera cada 25 metres, Barcelona te 1.361.761 metres de carrers, per tant mantenint la mateixa densitat de càmeres tindríem un total de 54.470 aparells de videovigilància, per tant com que BCN te 1.619.337 habitants vol dir que tenim un aparell d'enregistrament de vídeo vigilància cada 29 habitants...
Si fem els càlculs per el barri de Gràcia tenim que com que hi ha 83.725 metres de carrers podem considerar que hi ha aproximadament 3.349 càmeres, una per cada 37 habitants!!
A Londres que diuen que és la ciutat més videovigilada del mon hi han uns 4 milions de càmeres instal·lats, mitja càmera per londinenc, encara estem lluny, però ens aproximem.
A Londres la videovigilància permet detenir a 2.500 persones cada any i identificar-ne moltes més, per exemple durant les protestes per l'augment de taxes universitàries es van poder identificar 180 dels manifestants.
Les xifres que donem, no son exactes, és sols una estimació, pero indica una tendència a un control social desfermat.
No es tracta d'emparanoiar-se, però si que em de ser conscients de l'abast del videocontrol i saber tenir-lo en conte (haced lo que querais, estamos en un pais libre... pero sobretodo que no os vean).
El passeig s'ha demostrat que és una bona eina de comunicació, que és molt senzill de portar-lo a terme (qualsevol pot fer-ne un amb un mapa i una mica d'observació) i que pot servir per formar-nos i preparar nos front la repressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada