12 de set. 2023

La memòria de la Fiscalia General de l`Estat, la mirada judicial sobre la disidència

Com cada any la Fiscalia General de l’Estat presenta una farragosa memòria de 1496 pàgines (https://www.fiscal.es/memorias/memoria2023/FISCALIA_SITE/recursos/pdf/MEMFIS23.pdf), afortunadament en format pdf, cosa ue permet explorar el text amb el cercador avançat, ja que el mamotret esta ordenat i editat d’una manera bastant aleatòria (https://negreverd.blackblogs.org/2022/09/14/les-memories-de-la-fiscalia-general-de-lestat/ ).



Tot el que és dissidència s’agrupa al voltant del “terrorisme” d’una manera bastant matussera, segons els buròcrates de la UE terrorisme és el que es fa amb la intenció de “intimidar gravemente a una población” (https://www.consilium.europa.eu/es/policies/fight-against-terrorism/), no sembla que les manifestacions en comptabilitzen 4 (per molt il·legals que siguin) ni las concentracions en comptabilitzen 12 (encara que tallin el transit), ni les pintades 17, intimidin greument a la població.


Hi ha un esforç important per mantenir viva la amenaça etarra, al independentisme basc s’atribueixen 31 accions, però 13 son d’enaltiment i 5 de crema de banderes.

A l’anarquisme insurreccionalista li pengen també 31, però 17 son pintades, respecte a aquest la memòria diu Tradicionalmente se ha mantenido en niveles bajos y contenidos. No obstante, la consideración internacional como amenaza emergente y el especial seguimiento que se realiza de la misma por parte de Organismos y Servicios de Seguridad extranjeros hace necesario el mantener el intercambio informativo y la cooperación, así como un seguimiento permanente y exhaustivo de estos grupossegurament el partenaire internacional és italià i tal vegada xilè.


A l’independentisme català 24 la major part danys, al Grapo i Resistència Galega zero, a la “extrema esquerra” 4, una manifestació il·legal i un enaltiment.


No és una novetat, l’any passat ja sortia l’ecoterrorisme centrant-se en Extintion Rebellion, però aquest afegeixen els de Futuro Vegetal als qui donen protagonisme extra, això seria un primer pas per perseguirlos, malgrat que no hagin actuat mai conra les persones. Com en el cas de l’anarquisme insurreccionalista, la repressió que s’albira te un fort component de cooperació europea i va en la línia d’Alemanya (amb la batuda contra Ultima Generació), França (il·legalització dels Soulevements) i amb l’enduriment de les penes al Regne Unit.


Aquest enduriment va en paral·lel a tot el discurs sobre el “Green New Deal” i la comercialització de la “cura de la terra” i de la “salvació del planeta”, també de l’aparició d’una patologització de l’ecologisme radical amb l’invent de la “ecoansietat”, tardaran molt en medicar-la?.


La memòria ens ve a dir per on aniran els trets en el futur...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada