27 d’oct. 2014

SUPER3 o com difondre la “ideologia” smart entre la canalla.

Fa unes setmanes la Vanguardia del diumenge portava encartat un conte sobre la girafa Ona i la Barcelona Smart City, un conte a tot color de 12 pàgines, ben enquadernats, de paper gruixut i de bona qualitat. La producció és de l’Ajuntament de Barcelona, però a la contraportada surten els “pagans”, que són totes les empreses concessionàries dels serveis ambientals de la ciutat, FCC, Urbaser, CESPA i CLD. No és que siguem malpensats, però aquestes empreses és de suposar que han dedicat a això els fons que tenen dedicats, per contracte, a difusió sobre la recollida selectiva i, dona la casualitat, que en el pastis econòmic de la Smart City, els majors beneficiaris, darrera de les grans empreses TIC i de Telecomunicacions són precisament aquestes empreses. Els estem fent publicitat a costa del pressupost de recollida d’escombraries, de la neteja, del verd urbà?...
Estavem jugant a modificar aquest infame conte, sense massa pressa, quan hem sabut que se’n repartiran molts milers entre la canalla que assisteixi a la “Festa dels Supers” de l’espai de televisió infantil “Super3”, l’hem acabat d’una manera una mica matusera, el podeu baixar a El conte de la Smart Ona.
No és ja el dubtós contingut de molts dels espais del Super3, especialment els dibuixos animats (per exemple les masclistes “espies de veritat” i Doraemon) i la publicitat que els acompanya, que es dedica a perpetuar els papers del patriarcat (malgrat totes les autoregulacions del sector), és ja la difusió de tot el que suposa la smart city: control social, precarietat, aïllament i destrucció de la individualitat.
Això deixant a part els estands muntats a la “festa dels Supers” per part de la Guardia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra.
L’Ajuntament de Barcelona no en te prou amb el Smart Parc de la Palmera a Sant Martí (http://www.negreverd.blogspot.com.es/2014/07/els-smart-parcs-amenacen-als-nens-i.html )que va ser anunciat a bombo i plateret, però que encara no ha estat construït, no en te prou amb ser la “capital mundial del mòbil” i ser la seu del Congrés Internacional Smart Cityque sinó que ara es pretén alliçonar als nens a partir del lleure, i de la sinistre “caixa tonta” (tonta??). Hi ha també tenebrosos projectes sobre la Smart City per la ESO i el batxillerat.
Vistes les coses ens hem afanyat i hem fet una paròdia del conte, potser algú el podrà passar al veïnet, germà, nebot o fill... es una mica pobre, però l’original tampoc és massa brillant...
Podeu obtenir més informació sobre les smart city a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada