4 de febr. 2014

La nocivitat sindical de CCOO i UGT, la conxorxa pro-fraking amb la patronal química.

Coneixíem fa temps la nocivitat dels sindicats d’estat (que participen dels mecanismes de mediació estatal) sobre el conjunt dels treballadors i, especialment, sobre els seus afiliats, no teníem absolutament cap esperança al respecte d'aquests poques vergonyes, especialment les federacions d’indústries químiques còmplices de la indústria del clor, de les mineres i de tantes activitats capitalistes que estan destruint la terra (nosaltres inclosos).

Especialment el cas de la federació de la UGT la FITAG, que històricament va ser presidida per una persona, Matilde Fernandez, que compaginava la direcció del sindicat amb la copropietat d'un gabinet de psicologia per la selecció de personal, dedicat sobretot a les empreses químiques....
Tampoc ens enganyaven les ampul·loses declaracions de federacions locals o de federacions de ram completes, com la de Serveis a les Persones de CCOO, que reclamaven la prohibició del Fraking, i formen part de plataformes locals en contra, es tracta de la clàsica pràctica de desactivar conflictes des de dins.
Però que les dues federacions de químiques, la de la UGT (FITAG) i la de CCOO (FITECA) s'hagin aliat per treure un comunicat conjunt amb la patronal de la indústria química (FEIQUE) per defensar el fraking com mitja per crear ocupació i sortir de la crisi (declaració conjunta) seria escandalòs sinó fos per tots els precedents, que van des de les mines de Suria (comunicat comité iberpotash) a la defensa del carbó (mineria ) i tantes actuacions en el mateix sentit.
Que defensen els sindicats cuan defensen el productivisme i el model de producció de les corporacions capitalistes?

La ocupació d'aturats?, segur que no! els sindicats d’estat fa temps que van abandonar aquest objectiu, i ara es dediquen a gestionar l’atur (cursos als aturats, gestió d’ERE’s...) i naturalment mantenir la ocupació de tota la seva burocràcia (començant per el vèrtex naturalment).

La defensa de les condicions dels treballadors? Quan una activitat industrial és tòxica o nociva per el medi ambient, la màxima toxicitat i nocivitat la viuen el qui treballen en ella (nivells més alts de contaminant, de soroll, de risc d’accident...).

La defensa d’un suposat interès general? Moltes son les coartades que els sindicats d’estat fan servir per justificar el suport a la nocivitat capitalista i els seus models de producció i reproducció, a part de la ocupació, tenen també el desenvolupament de la comarca i del país, la solidaritat territorial...

El fet és que l’únic objectiu és el manteniment de l’explotació capitalista i el seu model de societat, model en el que viuen i prosperen ocupant un paper concret subaltern però ben remunerat.


Contra el fraking i el mon que el necessita!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada