28 de març 2018

El sistema de videovigilancia comarcal de la Garrotxa

A Catalunya els darrers mesos s’ha anat estenen el control per videocàmeres, especialment càmeres dotades de soft per el reconeixement de matrícules (OCR), ha estat un degoteig continuat i una invasió persistent de pobles petits, molts d’ells rurals.
Així tenim les 5 càmeres de Sarrià de Ter, les 11 de Figueres, les 12 de Begur i els 100.000€ que es pensa gastar l’ajuntament de la Jonquera. El concurs per 5 càmeres a instal·lar a Torelló (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=30569764)... Càmeres i més càmeres i si poden llegir matrícules millor!.
Especialment preocupant és la iniciativa de control per videocàmera liderada per el Consell Comarcal de la Garrotxa per abastar 8 petits municipis, Maià de Montcal (409), Les Planes d’Hostoles (1.629), Les Preses (1.764), Sant Feliu de Pallerols (1.342), la Vall de Bianya (1.265), Sant Jaume de Llierca (852), Besalú (2.443) i Sant Joan les Fonts (2.931), en total 12.365 habitants, més del 20% de la població de la comarca. (http://www.diaridegirona.cat/comarques/2018/01/18/vuit-municipis-garrotxa-suneixen-posar/890664.html).

En aquests municipis s’instal·laran càmeres dotades d’OCR per poder llegir matrícules a més d’obtenir imatges i es comença a muntar un sistema de control d’abast comarcal, amb la participació d’Olot que ja te instal·lades videocàmeres i de Sant Aniol de Finestres que també les adquirirà en breu, pràcticament el 50% dels municipis i un 84% de la població (!!!), sols queden de moment fora municipis petitons i la Vall d’en Bas (2.680) i Santa Pau (1.567).
Hi ha també el projecte aturat (per la oposició de Santa Pau i la Vall d’en Bas) de controlar totes les entrades a la comarca mitjançant càmeres dotades amb OCR, instal·lades a les entrades per la C-37 (túnels de Bracons), la C-63 a les Planes d'Hostoles, l'entrada a Besalú per la N-260 des de Figueres, l'entrada a Besalú per l'A-26 des de Banyoles, l'entrada pels túnels de Collabós des del Ripollès, l'entrada per la C-153 des del Cabreres (Osona), l'entrada des del Pla de l'Estany per la GI-524 a Mieres i l'entrada per la GI-531, carretera de les Encies entre Sant Aniol de Finestres i les Planes d'Hostoles. Tot això descansant en la “percepció” de que la majoria de fets delictius son comesos per “gent de fora de la comarca”.
En tot aquest projecte de control comarcal per vídeo participa d’alguna manera el cos dels Mossos d’Esquadra, la idea dels impulsors seria que la Comissaria dels Mossos de la Garrotxa (amb seu a Olot) fos la encarregada de gestionar la base de dades de matrícules i tingues accés ple a les videocàmeres, de moment no es parla encara d’una sala de control comarcal, però tot sembla indicar que podria ser el següent pas.
És un model dubtòs i innovador, s'estendrà a altres comarques?

EL CONTROL S’INTENSIFICA...LA DOMINACIÓ S’ESTEN!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada