20 de des. 2020

El classisme de les “mesures contra la COVID” del “PROSICAT”.

 

El PROSICAT, aquest organisme opac del que és casi impossible saber-ne la composició (per no dir impossible a la web gencat.cat no se’n troba cap informació directa), ha dictat noves normes de confinament a partir del 21 de desembre, intentant conciliar coses irreconciliables: els interessos econòmics de classe, l’organització burocràtica ineficaç de la Generalitat i els interessos electorals contraposats dels socis de govern.

Si les anteriors mesures ja eren classistes, com ja s’ha fet notar en diversos documents (https://www.elcritic.cat/dades/poques-zones-verdes-i-alta-densitat-no-es-el-mateix-confinar-se-a-hospitalet-que-a-sant-cugat-73423 http://negreverd.blogspot.com/2020/07/distancia-social-distancia-de-classe-i.html ) ja que les condicions de cada municipi (i cada barri) son diferents, la superfície d’espais lliures també, la superfície dels habitatges, la renda familiar etc... els municipis on hi ha gent amb menys recursos tenien una situació pitjor front a les condicions del confinament que els més rics.

Ara han volgut relaxar/endurir les mesures, per un cantó limiten l’activitat hostalera, després que els imbecils del Departament d’Empresa (amb el conseller davant preocupat per els vots del sector) subvencionessin una campanya animant a anar a celebrar el Nadal als restaurants!?, i per l’altra substitueixen el confinament municipal per el confinament comarcal, confinament que es pot trencar si es te una segona residència o una reserva a un hotel.

Sols podran sortir de la zona urbana (encara que sigui per un dia) aquells que tinguin, en propietat o llogada, una residència fora de la comarca o una reserva d’hotel... un relaxament profundament classista, qui te pasta te facilitat per moure's per allà on vulgui (res significativament diferent  a l’habitual), el PROSICAT cuida al seu electorat.

Prenem l’exemple del Barcelonès, casi tot ell construït i amb una superfície verda limitada, per sortir de la comarca (i la part més feréstega de Collserola ja pertany al Vallès), si no disposes de segona residència, caldrà reservar hotel a Sant Cugat o a Cerdanyola (segurament més econòmic)?, .

Segurament mantindran aquesta situació de privilegi per els qui tenen més pasta fins passades les festes i desprès l’enduriran, segurament reinstaurant el confinament municipal (o com el de març) mantenint el tema de les segones residències i la reserva hotelera ...

 

La misteriosa realitat del PROSICAT.

 

Per començar el PROSICAT no és cap organisme, és un Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, concretament el destinat a “les emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc”.

Si busquem al web gencat.cat a las buscadors a internet no trobarem enlloc referències de quina composició te el misteriós PROSICAT, per entendre de que va el tema cal entrar dins del pla, que va ser actualitzat aquest més de març (https://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/prote ccio_civil/plans_de_proteccio_civil/plans_de_proteccio_civil_a_catalunya/documents/Procicat_malalties_emergents.pdf ) i anar a les 8 pàgines dels punts 3.1 i 3.2 del capítol dedicat a “estructura i organització”.

Al punt 3.1 es detalla el Comitè d’Emergència i queda clar que les decisions corresponen al Comitè de Direcció composat per... els consellers d’Interior i de salut, que sembla que no es volen desgastar donant la cara i s’amaguen darrera d’un organisme inexistent (el PROSICAT), el comitè de direcció te competències absolutes sobre tot el que fa a les actuacions (confinaments, tocs de queda, planificació de l’atenció sanitària...).

Del Comitè de Direcció pengen un Consell Assessor, forat per buròcrates de diverses direccions generals i secretaries, i un Comitè Tècnic format per més buròcrates, concessions de la Generalitat (el SEM i el 112), la Creu Roja i els operadors sanitaris (hospitals públics i privats).

El punt 3.2 detalla els grups d’actuació, en total 5, entre els que destaquen el Grup d’Avaluació del Risc i un sinistre “Grup d’Ordre”.

El Grup d’Avaluació del Risc està format, un altra cop, per buròcrates diversos i, “si s’escau”, es poden incorporar diverses associacions corporatives sanitàries, des de l’ISGlobal, a la Societat Espanyola d’Epidemiologia, fins associacions d’infermeres i llevadors.

El “Grup d’Ordre” (el nom te mèrit) està format per els Mossos, la Policia Local i els serveis de vigilància privada de les infraestructures, la coordinació serà assumida per el cos del s Mossos.

Les seves funcions son:

“En cas que sigui necessari, garantir la seguretat durant el trasllat d'antivirals, antibiòtics i vacunes, així com dels punts d’origen i de destinació.

Per l’autoritat que representen, els membres del Grup d'Ordre tenen la funció de mobilitzar, tots els mitjans que la Direcció del Pla i els altres grups d'actuació necessitin per complir les seves missions respectives.

Executar, les tasques de vigilància i vetlla del compliment de les quarantenes.

Vetllar pel compliment de les ordres emanades de la Direcció del Pla sobre restriccions i/o prohibicions.

Denunciar o comunicar a l’organisme competent l’incompliment de les mesures preventives establertes per la Direcció del Pla”.

Com que el pla és genèric (encara que actualitzat i adaptat) enlloc figuren noms de responsables, ni calendaris de reunions, ni el seu contingut ni un resum de les seves decisions, com és pot veure doncs, de transparència zero i d’opacitat 10.

 

CONTRA EL CLASSISME I L’OBEDIENCIA... EL VIRUS MÉS LETAL L’ESTAT I EL CAPITAL!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada