24 de juny 2023

Vigilats per terra mar i aire. Els drons de la Guardia Civil

El darrer temps ha estat molt fructífer per els venedors de drons, al sector públic ha fet nombroses compres, algunes d’elles per valor de molts milers d’euros. Instituts públics relacionats amb diverses matèries (cartografia, agricultura, gestió de xarxes...), sistemes de protecció civil i bombers i els diferents òrgans que composen les forces de seguretat de l’estat i les de “defensa”.

Han adquirit aquest tipus de ginys: les policies locals de municipis petits i grans, els Mossos, la Ertzaintza, el CNP, els diferents exercits... i la Guàrdia Civil.

La Guardia Civil.

 

En el darrer any (de juny de 2022 a juny de 2023) aquest cos ha adquirit un total de 117 RPAS mitjançant 11 concursos (els RPAS venen a ser el que es coneix popularment com a drons, els militars prefereixen el nom RPAS a d’altres com els UAS, els UAV... https://umilesgroup.com/rpas-uas-uav-diferencias/ ). El destí d’aquests 117 drons és molt variable: el  SEPRONA, a la vigilància del Campo de Gibraltar, per les Unitats Territorials, les especialitzades en narcotràfic i delinqüència organitzada, les unitats fiscals...

 

L’import de les adjudicacions és de 463.936€ i els pendents d’adjudicació 524.000€ (en els concursos anteriors hi han hagut baixes notables de fins un 50%), veiem doncs que es tracte d’un equipament econòmic, el que és realment car és la connexió satèl·lit en banda Ku (sobre 1.400.000 anual) i el xifrat (9.000.000 el darrer concurs), encara que aquests serveis van dirigits al conjunt de RPAS del Ministeri de Defensa.

 

L’empresa STOCKRC FPV AEROMODELISMO SL (https://www.stockrc.com/ ) amb seu a Madrid és la que obté més adjudicacions 5 per 72 RPAS, per valor de 313.157€, la segona seria Acre Soluciones (https://grupoacre.es/) de Toledo, amb 3 adjudicacions i 25R PAS, per un import de 150.779€.

 

El 9/6/22 es va fer un concurs per contractar una pòlissa d’assegurança per 185 drons de la Guardia Civil (44.899€), així que el nombre total de drons en mans de la Guardia Civil seria aproximadament de 302, tenint en conta de que hi han uns 75.000 guàrdies dona una ràtio de 1 dron per cada 248 agents.

 

A més d’aquests drons, la Guardia Civil també ha comprat (1) o licitat (10) ROV’s, son com drons però subaquàtics (https://es.wikipedia.org/wiki/ROV_Sumergible ), el valor total és de 109.140€, sembla que el principal us serà la inspecció fronterera dels Serveis Fiscals de la Guardia Civil.

 

Alerta, estem vigilats per terra, mar i aire!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada