14 de gen. 2018

La videovigilància més o menys intel•ligent es va estenent al mon municipal, els regidors i els “urbans” ens miren... ens vigilen.

Cada cop mes de pressa s’estén la videovigilància i aquesta nova videovigilància és cada cop més “intel·ligent”, càmeres robotitzades amb zoom i orientació modificables, càmeres que emmagatzemen dins seu les dades i eviten la pèrdua per tall en la xarxa (cosa més freqüent del que sembla, sobretot en les xarxes sense fils) i, lentament, però cada cop més, sistemes d’anàlisi intel·ligent dels vídeos.

Hi ha una plaga de vídeo vigilància amb lectura de matrícules, fins i tot en poblacions petites, de moment es llegeix la matrícula amb un sistema OCR (reconeixement òptic de caràcters) i retenir la captura de vídeo del vehicle, aquestes lectures i reconeixements s’emmagatzemen i es coparen amb “llistes negres”... vehicles que no han passat la ITV, vehicles immobilitzats... vehicles d’interès policial...
Els darrers mesos de 2017 (de octubre a desembre) s’han detectat 8 concursos de videovigilància (queden fora els contractes menors de menys de 21.000€). Es tracta de municipis de entre 5.000 i 20.000 habitants: Llinars del Vallès, l’Escala, Sant Fost de Campsentelles, la Jonquera, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Vilanova del Vallès.
En tots els cassos inclouen càmeres lectores de matrícules i moltes de les càmeres es situen a les entrades al municipi, una actitud de poble emmurallat vers una suposada “agressió exterior” una mica (o bastant) el que fan els estats front la “invasió” de persones “no-europea”.
En total es tracta de 124 càmeres amb un cost d’uns 785.000€, 6.330€ per càmera. Els municipis han pagat en videovigilància un cost mitjà de 9,5€, per fer-nos una idea del que suposa aquest cost, per exemple Badalona hauria de gastar en videovigilància 2.000.000 de €, o Barcelona més de 15 milions.
El ventall de costos va entre 3€ per habitant a Roses fins els 39 de Sant Climent de Llobregat (aquest sobrecost podria estar vinculat, en part, al cost d’altres infraestructures de comunicacions).
El control social augmenta, amb noves eines bàsicament informàtiques, ara l’emmagatzemament de matrícules per els ajuntaments, en un futur breu el model i el color (per comparar amb la base de dades de la DGT), fins arribar a les càmeres que ja analitzaran “in situ” les imatges.
AVANÇA EL CONTROL, S’ESTEN LA DOMINACIÓ!!.

Dades anteriors a setembre de 2017:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada