6 de des. 2019

COP25, de l’afany de dominació a la patochada. L'espectacle dels estats, les corporacions i els progressites.

La COP25, com la resta de COP’sserà una doble plataforma de negoci, no podia ser d’una altra manera.
Per una part les grans corporacions i estats tenen un excel·lent punt de trobada per bastir i ultimar negocis al voltant del canvi climàtic i, sobretot, de les obres publiques derivades dels plans d’adaptació, son milions d’euros que canvien de mans, de les mans del pobre a las mans dels rics de tota mena i color. Res es pot esperar d’un esdeveniment dels estats esponzoritzat per corporacions com ENDESA (un gran emissor de gasos d’efecte hivernacle i una de les grans energètiques del mon), el Banc de Santander (un dels més grans operadors financers del mon, 15.000 bilions per finançar les energies fòssils), Telefònica, el Grup Volkswagen, Iberdrola, Suez, Acciona, MAPFRE, BBVA, Sabadell, Tango, Abertis, Gestamp, Indra, Iberostar, Iberia, Siemens-Gamesa, SEAT y Talgo... quina colla de devastadors!!
Per l’altra és també una oportunitat per aprofundir en l’autoinculpació, el culpable de la devastació és “l’estil de vida”, és el “model productiu” o el “model de desenvolupament”, autoinculpació de la gent, autoinculpació que cotitza en borsa i és el motor de tota una ideologia reformista del ecologisme socialdemòcrata.
A Madrid, ja sigui a la Zona Verde, a la Castellana Verde o a la “Cumbre” Social es dona voltes a idees “innovadores”, la economia circular, el decreixement el “green newdeal”, els nous models energètics... que no son més que les velles del capitalisme repintades amb pintura barata.
El fet de que la COP no és més que una extensió del mercat queda reafirmada per el ridícul de bona part de la escenificació que es fa al voltant d’ella, i no és ja l’assumpte dels catamarans de zero emissions (?!) que ha emprat Greta per venir a la COP, ni de els estands (per 10 dies d’us) “reciclables”, o dels centenars de càterings sostenibles, ni de les boles del mon gegantines de colorins, o els vehicles elèctrics del Grup Volkswagen, si, el del dieselgate, que faran servir els convidats oficials (el luxós Audi e-Tron d’un cost de més de 100.000€), Greta també tindrà cedit per el mateix grup un vehicle elèctric més modestet per moure’s per Madrid, un SEAT Mii.
Hi ha una anècdota (no és més que això, una anècdota) que malgrat tot és prou aclaridora: el fantasmagòric àpat mediambiental de benvinguda elaborat per els cuiners michelinescos germans Roca, un àpat exclusiu degustat dilluns dia 2 per uns pocs comensals (uns 300)... patrocinat per el BBVA!, per més INRI el menú es diu “la Terra s’esgota”! subtitulat “un menú commovedor, curós i saborós”.

El discurs del menú (https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=nui0vUxQsWQ&feature=emb_logo ) gira al voltant de no consumir carn, quan els menús del Celler de Can Roca tenen majoria de plats amb productes animals, per exemple el menú “Festival” d’aquest any, de 15 plats 10 tenen productes animals (carn, peix, marisc... foie...), un 67% (https://yummybarcelona.com/el-celler-de-can-roca-menu-2019/#jp-carousel-18630), tot plegat per el mòdic preu (taula completa) de 215€ i si vols el seu maridadge de vins 110€ més, tot molt sostenible!.
El primer plat era “agua clara, agua sucia” una mena de sopa a base de bolets entre ells la tòfona, el segon “vaiedades invasores en una migración botànica incontrolada” on desenvolupan la estrambòtica idea de que menjar-se el cranc blau és quelcom de mèrit, el tercer es titulava “mares calientescomerdesequilibrio”, el quart “fermentación vegetal una Puerta contra la hambruna y el desperdicio de alimentós” i el cinquè  ”urgente minimitzar la proteïna animal”.
Els desitjo que la seva “agua sucia” sigui aigua bruta real, com la que veuen els milers de persones que no disposen d’aigua potable.
Com deia és un indicador del menyspreu dels organitzadors de la funció vers tots els que som els seus súbdits dominats, i molt especialment els habitants dels països “subordinats, perifèrics, emprobrits o com els volgué dir”, especialment el coratjós poble de Xile.
Afortunadament front la COP25 no tot sol estats, corporacions i esquerra ecologista, hi ha també resposta anarquista, no tan gran com voldríem, però resposta (https://contracumbrecop25madrid2019.noblogs.org/) que avui a les 18h es concretarà en fets, MOLTA SORT I MOLTA FORÇA!!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada