29 de maig 2020

Alcoi i Saragossa campiones en la implantació del control social termografic.


La termografia combinada amb la videovigilància es va estenen imparable per empreses (Corte Ingles, McDonals…), serveis públics (Quiron Salud, Autoritat Portuari a Balear…)… i també per els ajuntaments, passant a ser part de la panòplia de control de l’espai públic i de l’arsenal policial.

A https://negreverd.blogspot.com/2020/05/termografies-videovigilancia-i-covid.html ja es parlava de Tossa de Mar que vol controlar termograficament les dues estrades a la població, però evidentment molt altres municipis estan adoptant la tecnologia, sense prejudicis i sense garanties.
Calonge i sant Antoni, el Vendrell, Mollerussa, Centelles... Santander, el Ejido, las Rozas, Donostia, Azuqueca... la major part d’aquestes càmeres i termòmetres làser passen a mans de les diverses policies locals.

La Diputació de Barcelona ja ha adquirit per 95.523€ 11 càmeres termogràfiques amb reconeixement facial (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/ca_ES/awardnotice.pscp?idDoc=62703834&reqCode=viewDcan  ).
Alcoi (59.000 habitants)és, segurament, una de les ciutats mitjanes més compromeses en el tema de la smart city, tot el projecte en conjunt està cofinanciat per fons FEDER de la iniciativa EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible), recentment s’han licitat diversos contractes relacionats amb el tema: una plataforma de gestió de tots els elements “intel·ligents” implantats a la ciutat (211.488€), un node IoT, Internet de les Coses (49.486€) al Complex Eduard Latorre, i una xarxa de comunicacions per la IoT (42.422€), i complementant tot això i seguit el discurs de la seguretat generat per l’estat d’emergència, es tira endavant una xarxa de 160 càmeres termogràfiques, per mesurar temperatures corporals, llegir matrícules, fer recomptes de vianants i ciclistes, controlar aglomeracions i aforar els espais públics, evidentment és un sistema que va més enllà de la COVID i a vingut per quedar-se amb un cost de 175.000€  (https://www.alcoi.org/es/portada/noticias_2018/noticia_1135.html).
El cas de Saragossa és també important, encara que més econòmic, es tracta de 4 càmeres termogràfiques per mesurar les temperatures a l’edifici de la Plaça del Pilar, al Seminario i a la comissaria de la Policia Local... però a més farà una escampada de 300 termòmetres làser (https://www.eldiario.es/consumoclaro/cuidarse/Sirven-mediciones-masivas-termometros-infrarrojos_0_1019098685.html ), aquests termòmetres son semblants a una pistola i s’apunten al punt on es vol mesurar la temperatura amb l’ajut d’un punter làser incorporat.
Finalment no ens deixen tranquils ni a la platja, el municipi d’Antigua, a Fuerteventura, ja està preparant uns drons amb sensors d’infrarojos per vigilar la salut dels usuaris de les seves platges... ja tarden la resta de municipis litorals a comprar-se un artilugi volador d’aquests!! És per el nostre be!!.... diuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada