7 de set. 2017

Control social a la UAB



Els Ferrocarrils de la generalitat de Catalunya disposen d’una complexa trama de videovigilància, han mantingut una intel·ligent campanya d’imatge emprant la detecció d’agressions xenòfobes i d’altres fets que generen rebuig, i, al mateix temps mantenen  una actualització tecnològica constant, per exemple introduint la videovigilància intel·ligent per detectar quan més d’una persona passa amb una solo cancel·lació de targeta http://negreverd.blogspot.com.es/2014/08/els-fgc-desplegaran-noves-mesures-de.html.
A les protestes dels estudiants de la UAB sovint la estació dels FGC del campus ha estat objecte d’accions diverses, de propaganda i per promocionar vagues. Aquestes accions, prèvi manipulació de la informació, també s’han utilitzat per donar mala imatge dels estudiants i bona imatge d’ells.

Els guanys propagandístics no sembla que compensin les pèrdues econòmiques i, ara, la companyia edega la renovació de tota la videovigilància de la estació, per això aques més de juliol s’ha iniciat una licitació (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/ca_ES/notice.pscp?idDoc=24288187&reqCode=viewCn  ) per un import de 70.810 euros, és molt provable que s’adjudica a principis del curs o fins i tot abans.
En total 35 càmeres IP de 3 Megapixels, sistema de gravació i connexió amb el Centre de Control Integrat  (CCI) que els FGC tenen a Rubí. Des del CCI de Rubí ara mateix es gestiona la circulació de trens de les 12 línies d’FGC: a Barcelona-Vallès (L6 Reina Elisenda, L7 Avinguada Tibidabo, S1 Terrassa, S2 Sabadell, S5 Sant Cugat i S55 Universitat Autònoma); i a Llobregat-Anoia (L8 Molí Nou, S33 Can Ros, S8 Martorell, S4 Olesa de Montserrat, R5 Manresa i R8 Igualada). A més, des del CCI també es gestiona la circulació del Funicular de Vallvidrera i es controlen les 74 estacions de les dues línies, amb 120 ascensors, 70 mecanismes d’escales mecàniques i més mil cinc-centes càmeres de seguretat.
El més destacable d’aquestes càmeres que ara adquiriran és que 33 d’elles disposen embeguda la capacitat d’anàlisi de vídeo i d’autoaprenentatge.
-Aquestes càmeres s’activen (i avisen) quan un objecte (persona, animal o cosa mòbil, que es pot ajustar per que es “fixi” només en persones ) entra en una àrea d’interès.
-Detecten (i avisen) quan l’objecte es manté dins de la zona predeterminada un temps perllongat.
-Detecten (i avisen) també quan i quants dels objectes surten de l’àrea senyalada.
-Detecten (i avisen) quan el nombre d’objectes supera una quantitat fixada.
-Poden detectar (i avisar) la direcció de moviment dels objectes (en les dues direccions de visió de la càmera).
-Detecten (i avisen) quan un objecte es queda aturat per un temps llindar especificat.

A BON ENTENEDOR... SALUT!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada