23 d’ag. 2018

L'entrenament dels Mossos preparant-se per el futur

Ara que em tingut la ocasió de veure’ls en acció durant les festes de Gràcia pot ser interessant donar un cop d’ull a les condicions d’entrenament de la BRIMO (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=35141531) ja que recentment han sortit a concurs els espais que utilitza per això, es tracta de l’expedient de contractació IT-2018-655 publicat el 13 d’agots. Es tracta d’un contracte per valor de 102.729,00 € IVA inclòs, d’un any de durada, prorrogable un any més, o sia que el total estimat és de 205.458€. El volen a 50km (com màxim) de la Complex Central de Sabadell això abasta fins més enllà de Vic i de Vilanova és un espai important on triar.


Les instal·lacions han de tenir i ha de tenir una gran diversitat d’ambients, concretament:

1.-Plataforma asfaltada, per a treballs d’ordre públic. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
2.-Circuit de conducció per asfalt. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
3.-Edifici d’habitatges per a fer pràctiques d’assalt i escalada urbana. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
4.-Camp de Foc, per a treballs de violència urbana. Amb una freqüència d’1 vegada al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
5.-Medi rural, per a treball de recerca de persones i d’intervenció rural. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.

1.-La Plataforma, ha de permetre l’ús d’escopeta policial i llençar projectils de 40mm i artificis fumígens i lacrimògens, ha de set prou gran com per permetre l’entrenament de diversos grups a l’hora per fins 20 furgonetes i 140 agents “amb posicionaments fidels a la realitat en actuacions d’ordre públic”. Ha de ser un espai diàfan d’un mínim de 5.000m2 per on es pugui maniobrar a peu o en vehicle.
La plataforma ha d’estar situada el  més a prop possible del camp de foc per realitzar entrenaments combinats de  “violència urbana”.

2.-El circuït, per un mínim d’un grup operatiu, conducció evasiva i d’intervenció, en combois i moviments d’intervenció en ordre públic. Un mínim de 1.500 metres i 6 d’amplada, amb zones de lliscada, simulació de bolcada i simulador de pluja.

3.-Edifici d’un mínim de 3 plantes, per portar a pràctica entrenaments d’escalada , desallotjament,  assalt i combat.Molt important: l’edifici ha d’estar allunyat de sones urbanes i en un entorn discret.

4.-El camp de foc, ha de disposar també d’edificacions a diferents nivells, escales interiors i exteriors, terrasses i balcons i de tots els materials per treballar en zones de foc (extinció, generador d’escuma, BIES...), a de tenir capacitat per entrenar a un mínim de 30 agents. Ha d’estar propera a la plataforma per poder combinar entrenaments d’ordre públic i “violència urbana”.

5.-El medi rural, ha de consistir en un espai arbrat, allunyat de zones urbanes, no especifica superfície, però ha de permetre practicar amb vehicles per terreny accidentat i fer activitats a peu per un nombre suficient d’agents.

La empresa adjudicatària ha de permetre l’ús de còctels molotov i artefactes fumígens i ha de disposar de pneumàtics, palets, 4 contenidors i bidons (simulació de barricada), cons, palets, ampolles de vidre i una certa quantitat de benzina i gasoil.

Tot plegat per 102.729€ per un contracte d’un any prorrogable a dos anys.



Per acabar de donar la nota hipòcrita en els plecs d’una activitat que crema derivats del petroli a l’aire lliura, allibera a l’aire fums i gasos lacrimògens i embruta una gran quantitat d’aigua amb espumògens i derivats de la combustió es donen punts per el “respecte mediambiental. Concretament es donen 2,5 punts si l’empresa que acrediti la utilització de materials reciclats i/o reutilitzats en, com a mínim, una de les instal·lacions objecte d’aquest contracte; i es donen uns altres 2,5 si acredita disposar d’un sistema de reaprofitament de l’aigua. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada