14 de set. 2022

Les memòries de la Fiscalia General de l'Estat

Ha estat mot comentat l’informe de la Fiscalia General de l’Estat d’enguany (analitzant l’any 2021) sobretot per la consideració dins l’apartat del “terrorisme” d’organitzacions legals de trajectòria sobradament pacífica... http://negreverd.blogspot.com/2019/09/memoria-de-la-fiscalia-videovigilancia.html

Les memòries de la Fiscalia General s’elaboren a partir dels informes de la resta de fiscalies i es de suposar que el l’apartat de “terrorisme” a partir d’altres informes enviats per fiscalies de rang inferior i a aquesta per fantasiosos serveis policials.


Al web https://www.fiscal.es/documentaci%C3%B3n?category=36784&start=1 podem baixar-nos les memòries d’anys passats, fins i tot n’hi han del segle XIX, nosaltres ens em limitat al període 2012/2022 (en realitat 2011/2021), a primer cop d’ull (en el tema de ”l’amenaça terrorista”) podem detectar un us exhaustiu del “recorta y pega” amb paràgrafs que es van repetint any rere any, sols es fa un seguiment més acurat en tot el tema del jihadisme. L’amenaça dels GRAPO i de l’Independentisme Gallec no és tal ja que al llarg d’aquests anys no han realitzat cap acció (que ells considerin), el d’Euskadi l’activitat abundant dels taldes Y (per exemple 20 accions durant 2019.

De l’anarquisme es tenen ben apresa l’adjudicació a FAI-FRI encara que la reivindicació sigui d’un original «Circulo de los artesanos del café para sus nuevos usos (ocasionalmente espectacular) – FAI/FRI», també fins 2014 parlen del famós triangle Grècia, Itàlia, Espanya... i amenacen amb un quadrat afegint França a la combinació, a partir de 2014 el triangle mediterrani desapareix.

L’activitat “terrorista” atribuïda a l’anarquisme es manté amb oscil·lacions entre un mínim de cap (2014) fins un màxim de 32 (2020), encara que sense constituir una gran amenaça, perquè, com diu el fiscal, pateix manca de recursos econòmics, logístics i operacionals...

Una altre tema curiós és el que les fiscalies consideren accions terroristes, accions que van des de bombes artefactes incendiaris... però que s’estén a pancartes, cartells, pintades, concentracions, talls de tràfic... evidentment no totes les concentracions ni tots els talls, sembla que en el mateix sentit que la llei mordassa es vol criminalitzar terroristicament qualsevol mena de protesta.

En el marc català els CDR i el Tsunami Democràtic apareixen cada any a partir de la memòria del 2020 (curiosament ARRAN no es citat cap vegada) amb una bona quantitat d’accions amb un màxim al 2019, de tota manera no es dona una relació de les accions fetes.

Aquest any han introduït “ecologisme radical violento” enllaçant amb el que fa uns anys va estar de moda al mon anglosaxó, l’ecoterrorisme, penjant la etiqueta a un grup summament pacifista com és Extintion Revellion posant-los en el mateix sac que algunes de les accions radicals dels animalistes. Tampoc és cap novetat, el 2017 ja varen classificar un campament de l’Agrupación Montañera Aguas Limpias com terrorista.

En quant a les activitats de grups estrangers no jihadistes als Kurds (el PKK) els acaba tocant el rebre casi cada any, seguits per grups guerrillers colombians (FARC i ELN).

Finalment sembla que per l’estat ni nazis ni racistes preocupen massa, ja que sols apareixen marginalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada